autoverzekering

Hoe kan ook jij rekenen op een goedkope autoverzekering?

Voor elke persoon die eigenaar en bestuurder is van een auto geldt dat hij of zij in Nederland wettelijk verplicht is om een autoverzekering af te sluiten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat de verzekeringspremie die voor deze verzekering in rekening wordt gebracht lang niet altijd even hoog (of even laag) is gelegen, integendeel. Voor het merendeel van de mensen geldt echter dat ze zweren bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is het altijd een goed idee om je even te vergewissen van de premieverschillen waarvan sprake kan zijn. In ieder geval, wil jij ook graag kunnen achterhalen hoe je kan genieten van een voordelige verzekering voor je auto? Dan dien je absoluut verder te blijven lezen.

De ene goedkope autoverzekering is de andere niet

Laat ons in eerste instantie beginnen door te stellen dat de ene goedkope autoverzekering de andere niet is. Voor de autoverzekering die over de laagste verzekeringspremie beschikt geldt dat dit altijd de zogenaamde WA-verzekering is. Het betreft hier de verzekering die slechts beschikt over één enkele dekking, namelijk de zogenaamde WA-dekking. Voor deze dekking geldt da ze door de Nederlandse overheid is verplicht. Dit omdat ze tussenkomt in de verwijtbare schade die jij hebt aangericht aan derden. Omwille van het feit dat er geen sprake is van schade die wordt gedekt aan de eigen auto is het zo dat de kosten voor deze verzekering zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Hiermee loop je natuurlijk ook wel een niet onbelangrijk risico.

Hoe interessant is de WA-verzekering als meest goedkope autoverzekering?

De WA-verzekering is dus de meest goedkope autoverzekering die op de markt is terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze verzekering niet voor iedereen even interessant is, integendeel. Je dient er namelijk zoals aangegeven rekening mee te houden dat er bij deze verzekering slechts sprake is van één enkele dekking. Het gaat hierbij dan concreet om de dekking voor schade aan derden. Loopt jouw eigen voertuig dus op eender welke manier schade op? Dan is het van belang om er bij stil te blijven staan dat deze schade niet zal worden vergoed door de verzekeraar in kwestie.

Omwille van bovenstaande redenen is het zo dat er in de praktijk doorgaans uitsluitend voor dit type van verzekering wordt gekozen door mensen die bijvoorbeeld een zeer goedkope auto hebben aangekocht of door zij die slechts een (zeer) beperkt aantal kilometers afleggen op jaarbasis. In andere gevallen is het wellicht toch interessant om niet te kiezen voor deze meest goedkope autoverzekering op de markt en te kiezen voor één van de alternatieven die er bestaan.

Wat wanneer je toch wil kunnen rekenen op uitgebreide dekkingen?

De meest goedkope autoverzekering onder de vorm van de WA-verzekering is dus in de praktijk zeker niet altijd de meest interessante keuze. Wat zijn dan precies de alternatieven waar je nog voor zou kunnen kiezen? Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen de onderstaande opties:

  • De WA+ beperkt casco verzekering;
  • De WA+ volledige cascoverzekering;

De meest goedkope autoverzekering op de markt afsluiten zal met bovenstaande twee opties helaas niet lukken. Dit gezegd hebbende krijg je wel in ruil enkele zeer mooie, aanvullende dekkingen. Het gaat hierbij dan niet alleen om de dekkingen voor bijvoorbeeld schade als gevolg van een brand of explosie, maar wat bovendien ook te denken van schade door diefstal of joyriding? Bovendien is het zo dat ook de zelf veroorzaakte schade aan het voertuig kan worden gedekt. Dit is echter uitsluitend een mogelijkheid wanneer je hebt gekozen voor de allriskverzekering. Dit is eigenlijk de minst goedkope autoverzekering die er bestaat, maar ze voorziet je wel van heel wat zekerheden.

Een goedkope autoverzekering realiseer je met deze tips!

Ongeacht het type autoverzekering welke je zal willen afsluiten, het spreekt voor zich dat je te allen tijde zal willen kunnen rekenen op zo beperkt mogelijke kosten. Om dit gerealiseerd te krijgen zijn er best wel wat zaken waar je beslist de nodige aandacht aan zal willen gaan besteden. Het gaat hierbij in de praktijk meer bepaald om de tips die hieronder staan opgesomd.

Een vergelijking uitvoeren doe je altijd als eerste

Het vinden van een echt interessante, goedkope autoverzekering is in de praktijk onmogelijk wanneer je, je niet eerst vergewist van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Het eerste wat je dan ook moet doen is een vergelijking uitvoeren. In het verleden was dat een behoorlijk tijdrovende klus, maar tegenwoordig valt dat gelukkig een flink stuk beter mee. Voor het uitvoeren van zo’n vergelijking is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende opties. De populairste twee mogelijkheden zijn echter degene die je hieronder aantreft:

  1. Een vergelijking uitvoeren op de website van een specifieke verzekeraar;
  2. Een vergelijking uitvoeren door middel van een vergelijkingssite;

Het wordt vooral aangeraden om ervoor te kiezen om jouw vergelijking voor het vinden van de meest voordelige autoverzekering uit te voeren op een objectieve vergelijkingssite. Enkel en alleen op deze manier is het immers mogelijk om echt de interessantste mogelijkheid tegen de voordeligste prijs te kunnen vinden. Je wil namelijk na het uitvoeren van je vergelijking wel met zekerheid kunnen rekenen op de meest interessante kostprijs voor de verzekering voor jouw auto.

Het eigen risico is (veel) belangrijker dan je denkt

Tot slot, wil je graag de meest goedkope autoverzekering kunnen afsluiten zonder dat je daarvoor verplicht bent om stevig te gaan snoeien in de dekkingen waar je op kan rekenen? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het altijd interessant is om even het eigen risico onder de loep te nemen dat wordt toegepast. In de praktijk komt het ontzettend vaak voor dat mensen de keuze maken om dit eigen risico ongemoeid te laten. Dat is natuurlijk mogelijk, maar vaak is het zo dat je op deze manier niet kan rekenen op de laagste kosten. Het zou dan ook in de praktijk zomaar de moeite meer dan waard kunnen zijn om ervoor te kiezen om het eigen risico enigszins te verhogen. Op deze manier zal de periodiek verschuldigde verzekeringspremie immers flink lager uitvallen. Ga bij interesse snel naar Alpina.nl.