Waar moet je op letten bij het afsluiten van je verzekeringen? 

Verzekeringen zijn essentieel en horen bij het leven. Overkomt jou zelf, jouw naaste of een voorwerp van jou iets? Dan ben je er voor verzekerd als je daarvoor kiest. Sommige verzekeringen zijn verplicht en voor sommige heb je zelf een keuze. Het is bijvoorbeeld verplicht om je auto WA te laten verzekeren. Dan ben je verzekerd voor een auto waar je schade aan kan maken. Daarnaast heb je een Allrisk verzekering voor je auto die duurder en niet verplicht is. Door die verzekering ben je verzekerd voor de andere auto maar ook voor jezelf. Valt er bijvoorbeeld een boom op je auto? Dan ben je goed verzekerd. Wij willen dat je goed voorbereid bent als je gaat beginnen met jezelf te verzekeren. Sommige doen dit namelijk voor het eerst of weten er niet veel vanaf. Wij bespreken de puntjes waar jij op moet letten en rekening mee moet houden als je een verzekering gaat afsluiten.

Kies de verzekering die bij jou past

Kies een verzekering die bij jou past. Je hebt bij heel veel verzekeringen namelijk opties die je in en uit kan schakelen. Zie het als een soort van pakket met verschillende opties. Je kan de verzekering dan zo duur of goedkoop mogelijk voor jezelf maken. Zo betaal je dus alleen voor de delen die jij belangrijk vind om voor verzekerd te zijn. Via veel websites kun je verzekeringen vergelijken zodat jij de goedkoopste en beste verzekering vind.

Sluit geen onzinverzekeringen af

Als je een verzekering gaat afsluiten lees dan alles heel goed. Je hebt namelijk onzinverzekeringen. Bij deze onzinverzekeringen betaal je meer dan je vergoed krijgt. Dit is natuurlijk zonde van je geld.

Onverzekerden

Voorkom dat je onverzekerd bent. Het kan namelijk zijn dat je dubbel bent verzekerd. Dat kan zijn dat je twee verzekeringen hebt die allebei hetzelfde verzekeren. Je kan dan een verzekering opzeggen of die optie uit jouw pakket halen. Controleer ook of je niet onnodig bent verzekerd. Je betaald dan namelijk maandelijks verzkeringspremie over iets waar je eigenlijk niet voor verzekerd wil zijn. Bekijk dan ook jaarlijks uw verzekering en pakket en haal de opties uit je pakket die je nu minder belangrijk vind om voor verzekerd te zijn en schaf andere opties eventueel nog aan.

Overstappen

Bekijk jaarlijks of er een verzekering is die hetzelfde aanbiedt voor een lagere prijs. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde verzekering een actie heeft of dat jouw verzekering duurder is geworden. Je kan dan heel makkelijk overstappen. je kan natuurlijk ook overstappen als je niet tevreden bent met klantgerichtheid etc. Dit zijn de aspecten waarop de meeste mensen verzekeraars uitkiezen:

  • klantgerichtheid
  • deskundigheid
  • klantcontact
  • duidelijkheid
  • vertrouwen
  • tevredenheid