Waarom zou je je eigenlijk verzekeren?

Iedereen heeft een paar verzekeringen die verplicht zijn om te nemen. Denk hierbij aan een zorgverzekering en een WA autoverzekering. Daarnaast heb je nog vele andere verzekeringen die niet verplicht zijn maar wel heel handig zijn. Veel mensen snappen niet waarom het handig is om zo’n verzekering aan te schaffen. Wij snappen dat het soms weggegooit geld is als datgene waarvoor je bent verzekerd niet gebeurd. Maar als het gebeurd ben je op dat moment heel blij. Wij nemen daarom samen met jou door wat de goede redenen zijn om een verzekering af te sluiten.

Goedkoper

Zoals we net al zeiden is een verzekering soms weggegooit geld. Verzeker je namelijk je inboedel en er wordt nooit ingebroken dan heb je die verzekering voor niks. Mocht er toch wel ingebroken worden en al je kostbare spullen worden meegenomen zijn alle kosten voor jezelf. Als je dan verzekerd bent krijg je al het waarde van de gestolen spullen vergoed. Wordt er bijvoorbeeld een tv, auto of apparatuur gestolen ben je dus veel geld kwijt als je niet verzekerd bent. Daarom is het in die zin goedkoper als je een verzekering hebt afgesloten. Je kan bijvoorbeeld dat geld investeren in een goed bewakingssysteem en camera’s. Let er wel goed op als je een verzekering gaat afsluiten je geen onzin verzekering afsluit, Je betaald dan meer dan je ooit vergoed zult krijgen.

Rust

Als je jezelf of bepaalde bezittingen goed hebt verzekerd moet je zeker niet de grens gaan opzoeken of risico’s nemen. Als jij bijvoorbeeld je auto Allrisk hebt verzekerd betekent dat niet dat je roekeloos kan gaan rijden. Dat is voor jouw eigen veiligheid maar ook voor andere niet heel slim. Daarnaast bouw je natuurlijk schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren hoe lager de kosten zijn voor de verzekering. Doordat je goed verzekerd bent kan je wel met een gerust hart en zonder stress door het leven. Heb je bijvoorbeeld een auto ongeluk gehad en het was jouw schuld? Dan hoef je je niet druk te maken dat je de torenhoge kosten van allebei de auto’s moet betalen. Dat geeft je rust omdat de verzekering dat allemaal regelt. Tuurlijk is dat voor beide kanten super vervelend en hopen we dat er niks gebeurd. Maar toch geeft het je een stukje rust.

Buitenland

Je hebt ook een reisverzekering wat natuurlijk super handig is. Mocht er iets gebeuren in het buitenland ben je altijd verzekerd. In sommige landen is het bijvoorbeeld heel duur om spoedeisende medische zorg te moeten betalen. Door de reisverzekering ga je daarom met een gerust hart op vakantie. 

Eenvoudig

Een verzekering afsluiten is heel makkelijk. je kan op website’s verschillende verzekeringen vergelijken zodat jij een zo’n laag mogenlijke prijs betaald. daarnaast kan je ook nog eens de exacte polisvoorwaarden bekijken en afsluiten. Je hebt verschillende opties die je kan toevoegen aan je verzekering wat jij belangrijk vind of nodig hebt zodat je de perfecte verzekering hebt.